vállalkozásalapítást jelzők aktuális száma: 1579 fő
702201 Általános üzletviteli tanácsadással szeretnék foglalkozni KATA egyéni vállalkozás alapítása után, amin belül vendéglátói tanácsadásra specializálódtam, mivel bármixer, szakács és vendéglős végzettséggel is rendelkezem. Az elmúlt időszakban nagy sikerrel kezeltem több válságba jutott étterem és vendéglátó egység üzleti tevékenységét és ezt szeretném folytatni a továbbiakban is, mivel jelenleg ez általános probléma országos szinten is. Bármixer, szakács és vendéglős végzettséggel is rendelkezem és ezekben a szakmákban szereztem kellő tapasztalatot és gyakorlatot, hogy ezeket felhasználva nem csak vendéglő, étterem vagy bár vezetéssel, hanem ezekhez tartozó szakmai üzleti tanácsadással is foglalkozzak egyéni vállalkozás keretében. Ezzel a gyakorlattal üzletvezető és üzletevezetési, vendéglátó egység alapítási, üzemeltetési és válságkezelési tanácsadást is magas szinten tudom szolgáltatni. Kiválló problémamegoldó képességgel és magas fokú kreativitással rendelkezem. Ezek mellett megvan a megfelelő gyakorlati tapasztalatom a vendéglátás és étteremvezetés területén, hogy szinte bármilyen kérdésre és problémára megoldást találjak. Ennek vettem nagy hasznát a közelmúltban a válságkezelés folyamán, ahol a vendéglátás területén nagy sikereket értem el, és amit jelenleg is nagyon sok ügyfelem igényel. Többféle szolgáltatást tervezek elérhetővé tenni a vállalkozásomban. Azokat a szolgáltatásokat is fel szeretném venni melléktevékenységnek, amikre végzettségem van, mint például vendéglős, bármixer, szakács. Ezekben a szakmákban szerzett gyakorlatra alapozva lettem üzletvezető két étteremben is, és az itt szerzett tapasztalatokat szeretném megosztani a vendéglátói tanácsadás keretében, ahol most alakuló, vagy már üzemelő vendéglátóipari egységeknek szolgáltatok üzleti tanáccsal, illetve akár üzletvezetéssel is. Jelenleg a legnépszerübb és legkeresettebb szolgáltatásom a válságkezelés, amit bajbajutott, vagy válság szélére került éttermek, bárok, vendéglátással foglalkozó üzleteknek végzek szerencsére nagy sikerrel. Ebbe a szolgáltatásban beletartozik a teljes cégátvilágítás, a válságmenedzsment, a pályázatfigyelés, az üzletvezetés rövid távon és egyéb üzletviteli tanácsadás is. Célcsoportom egyértelműen a vendéglátó egységek. Azok közül is azok egyrészt, akik most tervezik az indulásukat vagy csak szintetn szeretnének lépni, vagy csak egyszerűen ideiglenes üzletvezetőre van szükségük arra az időszakra, amíg nem találják a hosszú távú megoldást. Azok a vendéglátó egységek is ide taroznak, akiknek hosszút távon megoldás lehet, hogy heti egy-kép alkalommal egy üzletiviteli felügyeletet kérnek a jól működő cégüknek, hogy szinten tudják tartani az éttermüket, kvázi ellenőri feladattal bíznak meg. A célcsoportom közé tartoznak még azok a cégek is, akiknél valamilyen szintű probléma van, akár belülről fakadóan, akár a külső körülmények változása miatt bekövetkezett visszaesésé miatt – konkurencia erősödése, idényjelleg kialakulása, célközönség szokásainak változása, stb -, és sajnos azok is, akik a jelenlegi helyzetből adódóan válságba, vagy kilátástalan helyzetbe kerültek. Az árakat úgy próbálom kialakítani, hogy elfogadható és kezelhető legyen mindig az adott ügyfél számára. A kisebb anyagi lehetőségekkel rendelkező ügyfeleknek igyekszem kedvezményt adni, míg a jobb anyagi háttérrel rendelkezőknek reálisabb, magasabb árat tudok számolni. Az árak általában projektárak, mivel a munkám szinte majdnem minden esetben hosszabb időt vesz igénybe, ezért sem óradíjat, sem napidíjat nem tudok megállapítani, kivéve, ha olyan felkérés és szerződés születik, hogy egy adott vendéglátóegységben pár napos üzletvezetői teendőket lássak el egy adott időszakon belül, ami helyettesítésből, betanításból adódhat. Ilyen esetekben napidíjat tudok megállapítani, viszont ha hosszabb időről van szó, akkor itt is természetesen kedvezményes árat tudok számolni. Az első években 10% körüli bővülést kell elérnem, amit az árak emelésével is elő tudok segíteni. A célom, hogy olyan sokoldalú vendéglátással foglalkozó szakemberré képezzem ki magam, aki egy étteremben vagy bárban a ranglétre minden fokát ismeri, az adott szakma problémáival és lehetőségeivel együtt. Minél több vendéglátással foglalkozó cégnél fordulok meg és ismerem meg a problémákait, feladataikat, annál több tapasztalatra teszek szert egy jó cég felépítésében vagy akár a jelenlegi helyzetben kialakult válságkezelésben. Hosszú távon szeretném ha egy olyan országosan elismert és keresett vállalkozást tudnék felépíteni, aki segíteni tud egy egyszerű kocsma nyitásában, üzemeltetésében, de akár egy nagy forgalmú, fővárosi étterem válságkezelését is meg tudja oldani, amit nem elméleti, hanem tapasztalati eszközökkel végez.
2020-11-09
MAGYARORSZÁG, 3532 MISKOLC, GYORI KAPU 63. em.: 9 ajtó: 2A.
Szabó Dániel
53161776-1-25